Ja nie rozumiem, jak można być takim pazernym. We wszystkim szukacie zysku i frajera na którym możecie zarobić. Weźcie się troszkę zastanówcie. Już ktoś miał tutaj "genialny" pomysł na "dorobienie się" poprzez odpłatne dawanie skanów z gazet.Teraz co? Teraz mamy nowy biznes uzupełnianie galerii za kasę. A co będzie Waszą kolejną działalnością gospodarczą? WIEM! Dam Wam genialny pomysł. Wprowadzicie usługę: "strona na gotowe" Jakie usługi będziecie świadczyć? Uzupełnianie działów, galerii, podstron, a może nawet aktualizowanie strony na bieżąco. WSZYSTKO ODPŁATNIE oczywiście. Bo jak to tak można pomóc drugiemu człowiekowi za darmo? To w ogóle nie do pomyślenia -,-
Co do 'ogarniania dużej ilości zdjęć'. Nie rozumiem co tutaj jest do ogarniania. Zapisujesz zdjęcia i wgrywasz do galerii. Nawet nie trzeba siedzieć i zapisywać ich samemu, są fajne wtyczki, które ograniczaja naszą robotę tylko do jednego naciśnięcia zapisz wszystkie obrazki. I gdy powiedzmy 500 zdjęć się zapisuje można iść zrobić sobie herbatkę, zjeść ciastko, poczytać czy pooglądać telewizję. Potem wgrywanie. Wrzucasz wszystkie zdjęcia na serwer? Długo się wgrywają! Jasne! Kolejne ileś tam minut na inne zajęcia. Faktycznie, to bardzo żmudna i ciężka praca. Więc porównywanie tego do grafiki i/lub kodowania jest śmieszne! Przecież tutaj praktycznie wszystko zrobi za Ciebie komputer, a twoje działania ogranicza się do zapisz, wgraj. A grafiki nie zrobi za ciebie komputer, nie zakoduje sam.
Przecież zakładając stronę trzeba się z tym liczyć, że trzeba uzupełnić galerię. Jak nie ma się siły, to bierze się osobę jakąś do pomocy, która na pewno się ucieszy, że może pomóc przy stronie o swoim idolu i grosza za to nie weźmie. Albo najlepiej, w ogóle się nie zabieraj. Przecież fansajty mają być przyjemnością, a nie jednym wielkim wydatkiem. Lepiej iść na lody (by nie powiedzieć, na piwo) ze znajomymi niźli wydać 30 złotych na wgrywanie zdjęć. W sumie co? Zapłaciłam za zdjęcia tak? Zapłaciłam za coś, co w gruncie rzeczy nie zawsze jest legalne. Jeszcze gdybyście mieli milion kont na bankach... ale zaraz.. nie zapłacę za kradzione zdjęcia z banków ;-) (bo przecież, to nie wasze konto, dostaliście go, nie? nie płacicie potężnych sum by konto dalej było aktywne).
Więc weźcie się dwa razy zastanówcie zanim wpadniecie na genialny pomysł na biznes -.-