Forum portalu Fan-Strefa.pl Forum portalu Fan-Strefa.pl 

Autor Wątek: Kodowanie tabeli  (Przeczytany 987 razy)

Hahunka

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Kodowanie tabeli
« dnia: 21 Listopad 2012, 19:14:53 »
Cześć wam, mam problem  :'(
Otóż, nie wychodzi mi kodowanie tabeli (o to mi właściwie chodzi)
Wszystko koduje się ok, napisy są, obrazek jest.. Tyle, że napisy są pod obrazkiem, albo nad. Wiecie jak nazywa się styl, lub cokowiek z tym związane? Jak to kodować? Am, nom tak. Chciałabym, żeby napisy było NA OBRAZKU. Żeby dodało się np. "Statystyka" i tam tą statystyke opisać. Nie robię tego na fan strefie, tylko blogspocie, ale też tam są HTML. i jeżeli mi się to uda, mam już domenę i będę chciała z niej w pełni skorzystać. Jeżeli ktoś nie wie o co chodzi, proszę napiszcie. Wytłumaczę jaśniej, bardzo mi zależy.

PA_BLO

  • Administrator
  • Fan Strefowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2529
  • Reputacja: 116
    • Zobacz profil
    • Degrassi Poland
Odp: Kodowanie tabeli
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Listopad 2012, 16:45:57 »
To nie prościej ustawić obrazek jako tło? ale po Twojej wypowiedzi ciężko jest ogarnąć Twoja prośbę. Może pokażesz jakiś przykład to będzie nam szybciej okreslić co masz na myśli.
Do you want more?


Viridiana

  • Fanik
  • **
  • Wiadomości: 169
  • Reputacja: 3
    • Zobacz profil
    • mój tumblr
Odp: Kodowanie tabeli
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Listopad 2012, 17:05:02 »
można z-indexem się pobawić, ale prościej zrobić tak jak mówi PA_BLO :)
you smile at the hope they call despair

kiedyś sobie byłam Kalleye :P

Emmezey

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Kodowanie tabeli
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopad 2012, 12:18:31 »
Cytuj
<table background="http://linkdoobrazka.png">
<tr>
<td>tutaj tekst</td>
</tr>
</table>
i to jest na to aby pojawił się tekst na obrazku, który jest tłem. Sposób jaki podał PA_BLO : )

albo jak wolisz z divem to:
Cytuj
<div style="background-image:url('<?php bloginfo('template_url'); ?>/grafika/obrazek.png');width:688px;height:33px;">
<div class="date">tekst </div></div>

i wtedy w stylach ustalasz diva DATE, np. :
Cytuj
.date{
font-family: Arial;
  letter-spacing: 0px;
  color: #a89179;
   font-size: 12px;
       padding-top:9px;
    padding-left: 28px; }
« Ostatnia zmiana: 23 Listopad 2012, 12:21:30 wysłana przez Emmezey »

Forum portalu Fan-Strefa.pl

Odp: Kodowanie tabeli
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopad 2012, 12:18:31 »